Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru

Başlama Tarihi :   01.02.2017 Bitiş Tarihi :   10.02.2017

KAYIT YENİLEME ve DERS KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

 
 Ders Kayıt Sayfası

"Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin 17 nci maddesi gereğince; Üniversitemiz öğrencilerinin kayıt yenileme ve ders kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme ve ders kayıt işlemleri aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır:

- Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri; 6-10 Şubat 2017, Diş Hekimliği Fakültesi; 1-2-3. Sınıf öğrencileri 23-27 Ocak 2017, 4-5 sınıf öğrencileri 16-20 Ocak 2017 tarihleri arasında diğer Fakülte Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu öğrencileri ise 30 Ocak-3 Şubat 2017 tarihleri arasında alacağı dersleri elektronik ortamda seçeceklerdir.

- Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri 13-17 Şubat 2017 tarihleri arasında, Diş Hekimliği Fakültesi 1-2-3.sınıf öğrencileri 23-27 Ocak 2017, 4-5. Sınıf öğrencileri 16-20 Ocak 2017 tarihleri arasında, diğer öğrenciler ise 6-10 Şubat 2017 tarihleri arasında seçmiş oldukları dersleri Danışmanlarına onaylatacaklardır.

- Devam mecburiyeti olmayan öğrenciler de ders seçim ve Danışman onay işlemini yapacaklardır.

- Haftalık derslerin toplamı 36 saati geçmemek üzere öğrenciler, öncelikle alt yarıyıllardan alınmayan ve alıp başarısız olunan dersler varsa öncelikle onları, daha sonra bulunduğu yarıyıldaki dersleri seçebileceklerdir.

- İkinci eğitim öğrencileri ile normal eğitim süresini aşan öğrenciler öğrenim ücreti/katkı paylarının ikinci taksitini ders kaydından önce yatıracaklardır.

- Öğrenciler öğrenim ücreti/katkı payını bulundukları illerin Ziraat Bankalarının tüm ATM’lerinden okul numarası ile yatırabileceklerdir. Öğrencilerin yatırmaları gereken ücretler Ziraat Bankası ATM’lerine okul numaraları ile girildiğinde görülecektir. SÜRESİ İÇERİSİNDE DERS KAYDINI KESİNLEŞTİRMEYEN ÖĞRENCİ, O YARIYIL DERSLERE VE SINAVLARA GİREMEZ. BU ŞEKİLDE KAYBEDİLEN SÜRE ÖĞRENİM SÜRESİNDEN SAYILIR.

 

DANIŞMANLARIN DİKKATİNE

- Öğrencilerimizin mağdur olmaması için danışmanlarımızın sürece uygun ve işlemleri zamanında yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerin ders onayından sonra danışman hoca tarafından ders kayıt formu çıktısı alınmayacaktır, Banka Dekontu istenmeyecektir.

Öğrencilerin Akademik Takvimde belirtilen sürede; notlarının girilmemesi, yanlış ve eksik girilmesi, ders değişikliği, ders seçiminin onaylanması ve ders kaydının zamanında yapılmaması gibi durumlardan doğrudan dersin hocası ve öğrencinin danışmanı ve öğrenci sorumlu olup, Bilgi İşlem Sistemi (ÖBS), yukarıda belirtilen tarihlerin dışında  kesinlikle açılmayacaktır.

Yukarı