Pedagojik Formasyon Başvuruları Hakkında (Önemli)

Başlama Tarihi :   22.03.2019 Bitiş Tarihi :   31.03.2019

Bilindiği üzere pedagojik formasyon ön kayıt başvuruları başlamıştır. Ancak başvuru esnasında bazı sorular dikkat çekecek sıklıkta gelmektedir. Bu anlamda başvuran adayların şu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Soru: İkinci üniversite okuduğum için ÖSYS yerleştirme puanım bulunmamaktadır, ne yapmalıyım?

Cevap: Bu durumda olan adaylarımız üniversiteye giriş puanı butonuna 0 yazmalılar.

Soru: İlahiyat ön lisans okudum ancak şuan İlitamda 3. sınıf öğrencisiyim. Hangi genel not ortalamamı almalıyım?

Cevap: Ön lisansı dahil ederek 5 dönemlik genel not ortalamasını alacak şekilde genel not ortalamasını giriniz.

Soru: 3. ve 4. sınıflar hangi not ortalamalarını sisteme girmeli?

Cevap: 3. sınıflar 5. dönem sonu, 4. sınıflar ise 7. dönem sonu genel not ortalamalarını girmeliler. Ayrıca kesin kayıtta transkriptleriniz de bu dönemlere bakılacaktır.

Soru: Sisteme giriş yapıp başvurumu yaptım ancak daha sonra hata yaptığımı farkettim. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sistemde ön kayıt güncelleme butonuna basıp gerekli düzeltmeyi 31 Mart 17:00 a kadar yapabilirsiniz.