Formasyon Eğitimi - Senkron (Canlı) Dersler

Başlama Tarihi :   17.09.2020 Bitiş Tarihi :   17.10.2020

 

Senkron (Canlı) Formasyon Eğitimi

 

  1. Formasyon Eğitimi, senkron (canlı) olarak Microsoft Teams üzerinden yürütülecektir. Doküman yüklemeleri ise (ders notları, sınavlar, duyurular, gerekli materyaller vs) ise üniversite bilişim ekibinin geliştirdiği Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) otomasyonu üzerinden yapılacaktır.

 

  1. Doküman yüklemeleri https://ekampus.cumhuriyet.edu.tr yapılacaktır.

 

  1. Canlı ders eğitimleri Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle akademisyenler ve öğrenciler Microsoft Teams uygulamasını bilgisayar, tablet veya cep telefonlarına kurmaları gerekmektedir.

 

  1. Microsoft Teams’ı kullanacak tüm akademisyenlerin ve öğrencilerin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kurumsal e-posta hesabı (xxx@cumhuriyet.edu.tr) olması zorunludur. E-Posta hesabı olmayan akademisyenler Bilgi İşlem Daire Başkanlığına şahsen başvurarak bir e-posta edinebilirler. Öğrenciler ise https://office365.cumhuriyet.edu.tr adresinden kurumsal e-posta hesabını oluşturabilirler. Bu sayfa aracılığı ile edinilecek öğrenciNo@cumhuriyet.edu.tr isimli e-posta adresi ve şifre ile Microsoft Teams’e giriş yapılabilecektir. Öğrenciler e-posta oluşturabilmek için Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) otomasyonu şifresini bilmeleri gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) şifresini unutanlar https://obs.cumhuriyet.edu.tr adresinden “Şifremi Unuttum” linkine basarak ÖBS şifrelerini öğrenebilirler.

 

  1. Akademisyenler, Microsoft Teams’te oluşturdukları canlı derse giriş şifrelerini, Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) otomasyonu üzerinden, Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden veya sınıf temsilcileri üzerinden öğrencilere bildireceklerdir. Böylece öğrenciler canlı ders için oluşturulan sınıflara dâhil olabileceklerdir. Bu nedenle akademisyenlerin formasyon gruplarıyla irtibat halinde olmaları önemli görülmektedir.

 

  1. Microsoft Teams kullanımı için aşağıdaki web adreslerine erişerek yardım alabilirler.

Akademisyenler İçin Microsoft Teams Kullanım Kılavuzu (PDF)

http://www.cumhuriyet.edu.tr/teams/Sivas-Cumhuriyet-Universitesi-TEAMS-Kullanim-Kilavuzu-Akademisyen.pdf

Microsoft Teams Kurulumu Nasıl Yapılır? (YOUTUBE VİDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=RR2dmYkTh-Y

Microsoft Teams’de Sınıf Nasıl Oluşturulur? (YOUTUBE VİDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=3AQBheYSjnQ

Microsoft Teams’de Canlı Ders Nasıl Yapılır? (YOUTUBE VİDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=8c8JDc8xwmc

 

 

Öğrenciler İçin Microsoft Teams Kullanım Kılavuzu (PDF)

http://www.cumhuriyet.edu.tr/teams/Sivas-Cumhuriyet-Universitesi-TEAMS-Kullanim-Kilavuzu-Ogrenci.pdf

Microsoft Teams Derslere Nasıl Üye Olunur? (YOUTUBE VİDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=-ARXxBcwCf4

Yukarı