Okul Deneyimi Dersi ve Temel Eğitim Öğretmenlik Uygulaması

Başlama Tarihi :   12.11.2020 Bitiş Tarihi :   31.12.2020

EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ DERSİ VE TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ (SINIF VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ) MEB ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA YÖNELİK DUYURU

OKUL DENEYİMİ dersi ve Temel Eğitim Bölümü (Sınıf ve Okul Öncesi Eğitimi) 2020-2021 Güz Dönemi Öğretmenlik Uygulama derslerinin yapılmasına yönelik Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından aşağıdaki süreçlerin takip edilmesi önemle rica olunur:

• Uygulama Öğretim Elemanı ile yürütülen Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulama derslerinin teorik kısmı ayrılan ders saatinde çevirimiçi yapılmaya devam edecektir.
  • Milli Eğitim bakanlığının 31666252- 399-E.15009870 sayılı 16 Ekim 2020 tarihli yazısına istinaden  Okul Deneyimi dersinin gerekli koşullar sağlanarak uygulama öğretmeni ve uygulama öğretim elemanının gözetiminde, uygulama öğrencisi tarafından yapılacak ödev, proje ve uygun görülecek diğer araçlarla gerçekleştirilip değerlendirilmesi yapılacaktır.
  • Öğretmenlik uygulaması dersi Eğitim Fakültesi ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen öğretmenler tarafından açılacak bireysel dijital, çevrimiçi canlı (senkron) öğrenme ortamlarında gerçekleştirilecek ve uygulama buna göre yürütülecektir.