2014-2015 - FORMASYON - ÖNKAYIT BAŞVURULARI

EĞİTİM FAKÜLTESİ
PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI

2014-2015 eğitim öğretim yılı güz dönemi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ön kayıt başvuruları 08.10.2014 – 15.10.2014 tarihleri arasında, mesai saatlerinde (08:30-16:30) Eğitim Fakültesi, Formasyon Bürosunda alınacaktır (Hafta sonu kayıt yapılamayacaktır). Başvurular Transkript Not Ortalamasına göre yapılacaktır. Programa kabul edilen adaylar için kesin kayıtlar web sitemizde ilan edilecektir.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

PROGRAM AÇILACAK ALANLAR
ATAMAYA ESAS OLAN ALANLAR
MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMI
Biyoloji
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İHL Meslek Dersleri)
Felsefe
Gazetecilik
Halkla İlişkiler

ADAYLARIN SEÇİMİ VE KONTENJANLARIN DAĞILIMI
·         Kontenjanın %25’i mezunlara ayrılacaktır.
·         Programlara ayrılacak kontenjanların belirlenmesinde başvuru yoğunluğu dikkate alınacaktır. Seçimler Transkript Not Ortalamasına göre yapılacaktır. Adayların Transkript not ortalmalarının eşit olması durumunda, üniversiteye giriş puanları esas alınacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ
Başvurular ŞAHSEN yapılacaktır. Posta, faks veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER
1.       Ön Kayıt Başvuru Formu (Ön kayıt başvuru formu aşağıdaki linklerden durumunuza uygun olanı doldurularak çıktısı alındıktan sonra imzalanacaktır.)
2.       Halen lisans öğrencisi olanlar için Öğrenci Belgesi; Lisans mezunları için Mezuniyet Belgesinin ya da Diplomanın fotokopisi . (Asılları ibraz edilecektir)
3.       Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Transkript)
ÖNEMLİ NOT : Sıralamalar, 4’lük sistemdeki notlara göre yapılacağından başvuru yapan tüm adaylar,   4’lük  sistem üzerinden mezuniyet notunu belgelemek zorundadır. Koordinatörlüğümüzce not dönüşümü kesinlikle yapılmayacaktır. Adaylar not dönüşümünü kendi mezun oldukları üniversiteden/fakülteden yaptıracaklardır.

4.       Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)
5.       Lisans yerleşme sonuç belgesi. (ÖSYM web sayfasından alınabilir)

BAŞVURU VE KAYITLAR NEREYE YAPILACAK?
Ön Kayıtlar, Fakültemiz Formasyon Bürosunda yapılacaktır.
Pedagojik formasyona ilişkin tüm duyuruları Fakültemiz web sitesinden takip edebilirsiniz