I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu

Haber Tarihi :   09.05.2018

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünce I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen sempozyuma; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, yurt dışından ve yurt içinden birçok akademisyen ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Türkiye Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, her alanda olduğu gibi; sanat, sanatkâr ve güzel sanatlar alanında gerçekten ayrı bir değer ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz, ama sanatkâr olamazsınız.’ sözleriyle gerçek sanatçıyı ve gerçek sanatın değerini açıkça ortaya koymuştur. Üniversitemizde ve Eğitim Fakültemizde I. Uluslararası Güzel Sanatlar ve Eğitimi Sempozyumu’nu gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” diye ifade etti.