Bölümümüzde;

• Fizik Eğitimi
  • Fen Bilgisi Eğitimi ABD
  • Matematik Eğitimi ABD

olmak üzere toplam 5 Anabilim Dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarında 3 Profesör, 5 Doçent, 14 Dr. Öğr. Üyesi, 3’ü Dr. Olmak üzere 7 Arş. Gör. görev yapmaktadır.

Aktif olarak öğrenci kabul eden programlar Fen Bilgisi Eğitimi ABD ve Matematik Eğitimi ABD (İlköğretim) dır. Her iki programda da Normal Öğretim (Birinci Öğretim) olarak eğitim verilmektedir.

Fen Bilgisi Eğitimi ve Matematik Eğitimi alanlarında Yüksek Lisans Programları aktiftir ve düzenli olarak öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüz için kullanılmakta olan bir Fizik Laboratuvarı, bir Kimya Laboratuvarı, bir Biyoloji Laboratuvarı ve bir de Fen Öğretimi Laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca fakültemizde bulunan ve bünyesinde yaklaşık 15.000 kitap barındıran Prof. Dr. Eyüp KEMERLİOĞLU Kütüphanesi ve yine tüm öğrencilerin kullandığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi de öğrencilerimizin kullanımına açıktır.