FORMASYON - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ MUAFİYETİ

Başlama Tarihi :   21.01.2016 Bitiş Tarihi :   12.02.2016

Yüksek Öğretim Kurumu'nun belirlediği Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Prpgramı'na İlişkin Usul ve Esasların Dördüncü Bölüm / Maddesine göre ; 

(4) Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

2015-2015 Aralık girişli, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı öğrencilerinden, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyenler 12 Şubat  2016 tarihine kadar dilekçe ile Fakültemiz Formasyon Bürosuna başvuracaklardır. 

Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olunabilmesi için adayların yukarıda belirtilen şartları taşımaları ve bu şartları taşıdıklarını başvuru esnasında belgelemeleri gerkmektedir.

12 Şubat 2016 tarihinden sonra yapılan başvurular hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yukarı