Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Başlama Tarihi :   22.11.2018 Bitiş Tarihi :   25.11.2018

Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahibiz. Bizler bir medeniyeti, bir kültürü inşa eden nesiller yetiştirmekteyiz. Rehberliğimizle sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda bu ülkenin geleceğine de şekil veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi "Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır."

Kültürümüzde öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir.  Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirecek, birlikte omuzu omuza yürüyecek, eğitim adına yaktığımız meşalemizi nesilden nesle aktarcağız. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik ünvanını kabul ettiği bu anlamlı günde, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler diliyor,  şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü' nü bir kez daha en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı