Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Öğrenci Alım İlanı (GÜNCELLENDİ)

Başlama Tarihi :   03.08.2022 Bitiş Tarihi :   18.08.2022

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğrenci Alım İlanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı (güz-bahar dönemi) kontenjan bilgileri ve açıklamalar aşağıda sunulmuştur.

Ön kayıt başvurusu, sistem üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapmadan önce tüm adayların açıklamaları dikkatle okuması, başvurusunu atamaya esas olan alan, mezun olduğu program ve alana ayrılan kontenjan bilgilerine dikkat ederek yapması gerekmektedir. Lütfen başvuru yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

1. Kontenjanlar mezun olunan programa göre değil atamaya esas teşkil eden alanlara göre ayrılmıştır.

2. Alanların ve kontenjanların belirlenmesinde;

A. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan (2018/12) “Öğretmenlik  Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”,

B. Öğretmenlik uygulaması sürecinin istenilen niteliğe ulaşması ve deneyim sahibi nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi için 09.09.2021 tarih ve E-19863661-10.04- 31460254 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığının “Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge,

C. İlgili alanda MEB bünyesinde Sivas ilinde görev yapmakta olan Öğretmenlik Uygulaması Sertifikasına sahip öğretmen ve üniversitemizde bulunan öğretim elemanı sayıları (Pedagojik Formasyon Eğitimi alan öğretmen adaylarının “Öğretmenlik Uygulama I ve II Dersi” kapsamında yapacakları uygulamalar (staj) ilgili branştaki öğretmenlerin gözetiminde yapılabilmektedir. Bu nedenle ilgili branşta/alanda görev yapan Öğretmenlik Uygulaması Sertifikasına sahip öğretmen sayısı kontenjanlar konusunda belirleyicidir).

3. Pedagojik Sertifika Programına lisans eğitiminden (4 yıllık) mezun olan adayların başvuruları değerlendirilecektir. Adayların programa yerleştirilmesi, lisans mezuniyeti akademik ortalamalarının 4’lük sisteme göre puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yapılır. 100’lük sisteme göre mezun olanların hepsinin not dönüşümü YÖK değişim tablosuna göre düzenlenir. Not eşitliği halinde mezun oldukları tarihin önce olmasına bakılır (Koordinatörlüğümüzce not dönüşümü kesinlikle yapılmayacaktır. Adaylar not dönüşümünü YÖK değişim tablosunu ekleyerek formasyon birimine sunmalılardır.).

4. Adayların ön değerlendirmesi, mezuniyet not ortalamalarına (4’lük sisteme) göre yapılacak, notlar en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve her bir atamaya esas olan öğretmenlik alanı için kontenjan sayısı kadar Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına asil listeden girmeye hak kazanacaktır. Diğer adaylar yedek olarak ilan edilecektir. Belirlenen alanda kontenjanların dolmaması halinde, başvuru yapılan alanların yoğunluğuna göre, diğer alanlara da adaylar kaydırılabilecektir.

5. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların ön kayıt esnasında sundukları bilgilerle evraklarında yer alan bilgiler örtüşmediği takdirde adayların başvuruları iptal edilecektir. Hatalı beyanlar adayların sorumluluğundadır.

6. Kesin kayıt hakkı elde eden adaylar, Eğitim Fakültesinde bulunan Pedagojik Formasyon birimine şahsen veya noter vekâleti ile başvuru yapacaktır. Fax, Posta ve Kargo ile başvurular kabul edilmeyecektir.

7. Kesin kayıt için istenen belgeler:

A. Üniversite bilgi sisteminden alınan Kayıt Bilgi Formu

B. Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesinin ya da Diplomasının fotokopisi (Asılları ibraz etmek kaydıyla. Ayrıca Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği de kayıt sırasında belgelendirilmelidir).

C. Onaylı Lisans Not Durum (Transkript) Belgesi

D. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

E. İki Adet Vesikalık Fotoğraf

F. Öğrenim ücretinin kurumca belirlenen ilk taksitinin, Ziraat Bankası Cumhuriyet Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi hesabına (TR91 0001 0015 0739 8770 6050 16) yatırıldığına dair banka dekontu (Ücret, 5000 TL olarak belirlenmiş olup iki taksit [2500 TL güz kayıt, 2500 TL bahar ders kayıt döneminde] şeklinde ödenecektir)

ÖNEMLİ TARİHLER

8-18 Ağustos 2022 ÖN KAYIT süreci (Son gün Saat 17:00 itibariyle sona erer)

19 Ağustos 2022 - Kesin kayıt yapabilecek adayların ilanı

29 Ağustos- 02 Eylül 2022 - KESİN KAYIT süreci (Son gün Saat 17:00 itibariyle sona erer)

03 Eylül 2022 – I. Yedek kayıt yapabilecek adayların ilanı

05-08 Eylül 2022 – I. Yedek adayların kayıt süreci (Son gün Saat 17:00 itibariyle sona erer)

09 Eylül 2022 – II. Yedek kayıt yapabilecek adayların ilanı

12-14 Eylül 2022 – II. Yedek adayların kayıt süreci (Son gün Saat 17:00 itibariyle sona erer)

24 Eylül 2022 - Ders Başlangıcı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı dersleri hafta sonu yüz yüze yapılacaktır. Teorik derslere %70, uygulamalı derslere ise %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersi (Staj) ise Sivas İl Merkezine bağlı okullarda I. ve II. Dönemde gerçekleşecektir. Bu uygulama (staj) okuldaki rehber öğretmenin ders günü ve planına göre hafta içi 1 gün ve 12 haftalık bir süreçten oluşmaktadır. Bu süreç Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile planlanmaktadır. Yerleşen tüm adayların bu uygulamayı (hafta içi 1 gün) yapması zorunlu olup staj uygulamasında devamsızlık hakları bulunmamaktadır. Akademik takvim ise daha sonra ilan edilecektir (Hafta sonu 1 gün Formasyon dersleri ve hafta içi 1 gün Öğretmenlik Uygulaması).

Eksik ve hatalı bilgi olmaması adına cep telefonundan başvuru yapmayınız.

Gerekli İrtibat Numaraları : (0346) 487 4601 ve (0346) 487 4610

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ  (Link Başvuru Tarihlerinde Aktif Olacaktır)

KONTEJAN BİLGİLERİ (GÜNCELLENDİ)

Atmaya Esas Olan Öğretmenlik Alanı