FORMASYON - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ MUAFİYET LİSTESİ

Başlama Tarihi :   05.09.2014 Bitiş Tarihi :   20.09.2014

2013-2014 YAZ DÖNEMİ, PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ MUAFİYET LİSTESİ

2013-2014 yaz dönemi, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı, öğretmenlik uygulaması dersi muafiyet listesi, Yüksek Öğretim Kurulunca belirlenen PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARINA GÖRE aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

“DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Derslere Devam, Ders Muafiyeti, Programı Bitirme ve Sertifika Belgesi

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.  Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

NOT:

Listede muafiyet hakkı kazanmış öğrencilerin, 2.dönem harç ücretlerini kesinti olmadan 1.025 TL olarak yatırmaları gerekmektedir.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARI İÇİN TIKLAYINIZ