"Tek Beden Herkese Uymaz" Başlıklı Panel Düzenlendi

Haber Tarihi :   06.12.2022

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Özel Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Dr. Öğr. Üyesi Aysel ARSLAN,  Dr. Ögr. Üyesi Fadime İŞCEN-KARASU  ve Dr. Ögr.  Üyesi Didem KAYAHAN-YÜKSEL tarafından “Kapsayıcı Eğitim: Tek Beden Herkese Uymaz” konulu panel düzenlendi.

 

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda düzenlenen Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Milli Eğitim Strateji Geliştirme Şube Müdürü Resul ÇATAL, Milli Eğitim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Şube Müdürü Bekir DAL, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Fadime İŞCEN-KARASU'nun yaptığı panele konuşmacı olarak Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kübra DEMİR Kapsayıcı Eğitim kapsamında dezavantajlı grupların Dünya ve Türkiye'de sahip olduğu yasal haklara ilişkin bilgi verdi. Sivas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Haydar TÜRK Evrensel Tasarım ve Dr.  Ögr.  Üyesi Didem KAYAHAN-YÜKSEL Kapsayıcı Eğitim İlkelerine yönelik olarak katılımcılara bilgi sundu. Sonrasında soru cevap kısmının da yer aldığı panelist, düzenleyici ve destek veren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal KILIÇ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Yukarı