Psikolojik Danışmanlar Günü Etkinliği

Haber Tarihi :   30.09.2024

Psikolojik Danışmanlar Günü Etkinliği

Fakültemizde 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü etkinliği düzenlendi. Kavram ve hizmet olarak 1950’li yılların başında ülkemize giren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri bugün, kamu ve özel sektörde eğitim, sağlık, aile ve sosyal hizmet, adalet, TSK, diyanet, endüstri, spor, insan kaynakları gibi birçok alana katkı sunmaktadır. Ülkemizde 2020 yılından itibaren kutlamaya başlanılan Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günümüz bugün yurdun dört bir yanında kutlanmaktadır. Sivas’ta bu anlamlı günün kutlamalarının fakültemiz ev sahipliğinde yapılmasından gurur duyuyoruz. Bu vesileyle dekanlık olarak başta fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri olmak üzere tüm psikolojik danışmanların 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutlarız.