Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Tanıtım Video'sunu İzlemek İçin Tıklayınız

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Güz Yılı Akademik Takvim >>>Tıklayınız

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Bahar Yılı Akademik Takvim >>>Tıklayınız

Programlar Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı (İlköğretim) dır. Her iki programda da Normal Öğretim (Birinci Öğretim) olarak eğitim verilmektedir.

Fen Bilgisi Eğitimi ve Matematik Eğitimi alanlarında Yüksek Lisans Programları aktiftir ve düzenli olarak öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüz için kullanılmakta olan bir Fizik Laboratuvarı, bir Kimya Laboratuvarı, bir Biyoloji Laboratuvarı ve bir de Fen Öğretimi Laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca fakültemizde bulunan ve bünyesinde yaklaşık 15.000 kitap barındıran Prof. Dr. Eyüp KEMERLİOĞLU Kütüphanesi ve yine tüm öğrencilerin kullandığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi de öğrencilerimizin kullanımına açıktır.