Neden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesini Tercih Etmeliyim?

Başlama Tarihi :   01.08.2018 Bitiş Tarihi :   15.09.2018

      Fakültemiz 2809 sayılı kanunun ek 30.maddesine göre kanunlaşan 14.11.1995 tarih ve 95/7515 sayılı kanun hükmünde kararnamenin yürürlüğe girmesi ile 1997-1998 Eğitim- Öğretim yılında eğitimine başlamıştır. Bilgisayar Teknolojileri ve Öğretimi Eğitimi , Eğitim Bilimleri, Temel Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi, Yabancı Diller Eğitimi, Güzel Sanatlar Eğitimi ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü olmak üzere 8 adet bölüm ve 26 ana bilim dalına sahip fakültemiz, 3262 öğrencisine, 6 Profesör, 13 Doç. Dr., 42 Dr. Öğr. Üyesi, 13 Öğr. Gör. ve 33 Arş. Görevlisi ile eğitim ve öğretim vermektedir. Fakültemizde, 1 Fakülte Sekreteri, 12 memur, 1 teknisyen yardımcısı, 2 tekniker, 3 yardımcı hizmetli, 8 sürekli işçi olmak üzere toplam 27 idari personel görev yapmaktadır. Fakültemiz; 3 bilgisayar, 1’er fizik-kimya-biyoloji, fen ve teknoloji laboratuvarı, 3 resim, 1 grafik, 1 desen, 1 temel tasarım atölyeleri, 1 konferans salonu, 1 çok amaçlı toplantı salonu, 1 kütüphane olmak üzere toplam 17.000 m2’lik fiziki alana sahiptir. Fakültemizde 85 adet bilgisayara sahip bilgisayar laboratuvarları ile 41 adet Yabancı Diller Laboratuvarımızda bilgisayar mevcuttur.

     Fakültemiz sınıfların tümü görsel olmakla beraber, 6 adet sınıfımızda akıllı tahta mevcuttur.

     Fakültemiz bünyesinde kurulmuş olan Prof. Dr. Eyüp KEMERLİOĞLU Kütüphanesi öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olup, kütüphanemizde toplam 14.272 adet kitap bulunmaktadır. 08.30-11.30 / 13.00-16.30 saatleri arasında açık olan Kütüphanemizden, kimlik kartı karşılığında 7 gün süreli olarak kitap ödünç verilmektedir aynı zamanda çalışma saatleri arasında öğrencilerimize ders çalışabilecekleri ortam mevcuttur.

    Fakültemizde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak ihtiyaç doğrultusunda birimlerde kısmı zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.

    Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin yararlanabileceği 500 kişilik, teras katında personel ve öğrencilerimizin yararlanacağı kantinimiz hizmetine devam etmektedir.

    Fakülte içerisinde personel ve öğrencilerimizin zamanlarını değerlendirebileceği masa tenisi ve satranç oynayabilecekleri, kırtasiye ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir kırtasiye de bulunmaktadır.

    Fakültemiz içerisinde bayan-erkek mescitlerimiz bulunmaktadır.

    Fakültemiz öğrenci giriş alanında bulunan yeşil alan kamelyalar öğrencilerimizin dinlenebilecekleri diğer bir yerdir.

    Fakültemiz öğrenci yemekhanesi, merkezi kütüphane, basketbol sahası, cami, yüzme havuzu ve kız öğrenci yurduna yakın bir yerde bulunmasıyla öğrencilerimizin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaçlarını karşılayacak konumdadır.

    Fakültemizde öğrencilerin güvenliği açısından öğrenci giriş kapısında (kartlı giriş) turnike sistemi uygulanarak kontrol sağlanmaktadır.

Fakültemizde Okul Öncesi Eğitim Kulübü, Genç Eğitimciler Topluluğu, Dar’ul Erkam Eğitim Kulübü, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kulübü, Türkçe Topluluğu, Arapça Konuşma Kulübü, Jeopark Topluluğu öğrencilerimizin aktif olarak yürüttüğü kulüp ve topluluklardır.

Okul Öncesi Eğitim Kulübü 2017-2018 eğitimi öğretim yılı içerisinde;

*Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen “Başöğretmen İzinde” adlı eğitimsel kutlama

*Otizm Farkındalığı oluşturmak adına düzenlenen broşür dağıtımı ve bilgilendirme etkinliği,

*Sinema Günleri etkinliğinde ise öğretmen adaylarının izlemesi gereken filmler izlenerek etkinlik amacı hakkında konuşmalar,

*Çocuk istismarı ve ihmali hakkında bilgilendirme amaçlı düzenlenen “Bir Çocuğun Çıkaramadığı Ses Olmak Zorundasın” adlı sergi,

*Akademisyenlik mesleği adına bilinmesi gerekenleri anlatmak için düzenlenen “Adım Adım Akademisyenlik” adlı eğitsel programlar gerçekleştirilmiştir.

Jeopark Topluluğu 2018 eğitim öğretim yılı içerisinde;

*“Keşfetmek için yola çık: Yukarı Kızılırmak Jeopark Alanı”konulu konferans etkinliği,

*Yukarı Kızılırmak Jeoparkı içinde yer alan Emirhan ve Eğribucak Köylerine günübirlik gezi etkinliği gerçekleştirmişlerdir.
 
Fakültemiz tarafından çıkartılan bilimsel Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi (Cumhuriyet International Journal of Education) TR dizin ve birçok uluslararası alanda dizinlenmektedir.
 

Yukarı